En bok om solen

Tilbake

Publisert 10.03.2010, oppdatert 11.03.2010 11:02

Stikkord: Arkiv, UV-stråling, Solbeskyttelse

Forside - En bok om solenAlle landets barnehager og helsestasjoner mottar i disse dager barneboken En bok om solen. Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen lanserte onsdag 10. mars boken i Helenes barnehage i Oslo. Boken skal inspirere til samtale med barna om solbeskyttelse, slik at de kan nyte flotte soldager uten å bli solbrente.

Onsdag lansert helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen En bok om solen i Helenes barnehage i Oslo, sammen med Kreftforeningens Anne-Lise Ryel og Strålevernets Ole Harbitz. Boken ble mottatt med stor entusiasme og engasjement av barna.


 
Lansering av boken En bok om solen i Helenes barnehage i Oslo

Lansering av boken En bok om solen i Helenes barnehage i Oslo

 
Anne-Grete Strøm-Erichsen under lansering av boken En bok om solen

Anne-Grete Strøm-Erichsen under lansering av boken En bok om solen


 

Helsedirektoratet og Statens strålevern utgir, med støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet, boken på Gyldendal Norsk Forlag. Boken er ment å inspirere til samtale med barna om solen. Det er bra å være aktiv ute, men det er viktig med solbeskyttelse. Midt på dagen i sommerhalvåret er den ultrafiolette (UV) strålingen sterkest. Barna må lære seg god adferd i solen, slik at de kan nyte flotte soldager uten å bli solbrente.

En bok om solen er skrevet av den svenske forfatteren og illustratøren Pernilla Stalfelt på oppdrag fra det svenske strålevernet (SSM), og er også oversatt til dansk. Både svenskene og danskene har sendt den ut til sine barnehager og har fått gode tilbakemeldinger. Boken utgis nå på norsk og sendes ut til landets 6700 barnehager og til alle helsestasjoner.

Vedlagt boken følger informasjon om hvordan barnehagen kan bli en Solvennbarnehage. Kreftforeningen har laget et eget opplegg for barnehager med tanke på solbeskyttelse. Les mer på www.solvett.no

Last ned tips om hvordan boken kan brukes i barnehagen.

Barnehager som ønsker ytterligere eksemplar av boken kan kontakte Statens strålevern. Boken selges av Gyldendal Norsk Forlag.

For ytterligere kommentarer, ta kontakt med informasjonsrådgiver Dag A. Fedøy på telefon 67 16 25 00.