Advarsel mot falske selgere

Tilbake

Publisert 05.05.2010, oppdatert 23.07.2010 10:15

Stikkord: Radon

Statens strålevern er blitt gjort oppmerksom på at det for tiden opptrer selgere som tilbyr radontjenester i Lillestrøm-området, og som utgir seg for å komme fra Statens strålevern, blant annet ved å fremvise falsk legitimasjon.

Statens strålevern ser alvorlig på dette og vil presisere at vi ikke driver med dørsalg eller lignende oppsøkende virksomhet. Fra tid til annen gjennomfører Statens strålevern målekampanjer og kartlegginger av radon, men i slike tilfeller får boliginnehaver alltid et brev med klar informasjon om prosjektet.

En radonmåling bør gjennomføres med sporfilm over minst to måneder i vinterhalvåret, innenfor perioden midten av oktober til midten av april. Måling av radon i inneluft med sporfilm tilbys av mange private aktører på kommersiell basis. Disse bidrar til det viktige arbeidet det er å få gjennomført radonmålinger i norske boliger. For å utføre en måling tar man kontakt med et av disse foretakene. Ulike typer tjenester tilbys og prisene kan variere, så det anbefales at man setter seg inn i dette og sammenligner tilbudene.