Til deg som har vært med på vår undersøkelse av radon i boliger

Tilbake

Publisert 10.03.2014, oppdatert 10.03.2014 13:36

Stikkord: Radon

Målingene i Strålevernets undersøkelse av radon 2013-2014 avsluttes nå. Du som har vært med kan sende inn radondetektor og spørreskjema.

For ett år siden fikk du, eller ditt barn, tilsendt to sporfilmer, et spørreskjema, en returkonvolutt og tilbud om å delta i Statens stråleverns radonundersøkelse. Alle som fikk tilbud om å delta var plukket tilfeldig fra folkeregisteret. Det var frivillig å være med på undersøkelsen.

Hva skal du gjøre?

  1. Registrer sluttdato for målingen i spørreskjema. Dette kan gjøres enten;
    a. ved å fylle inn i papirutgaven du fikk tilsendt for et år siden, eller
    b. ved å logge inn på www.gammanet.se, med oppdragsnummer og passord du fikk tilsendt for et år siden, og fylle inn i skjema der.
  2. Hvis du ikke har fylt ut de andre punktene på spørreskjema tidligere, er det fint om du gjør det nå. Det er spesielt viktig for oss å vite start og sluttdato for målingen, og i hvilke rom de forskjellige sporfilmene har ligget. Mangler du spørreskjema eller oppdragsnummer og passord sender vi deg gjerne nytt.
  3. Legg sporfilmene i returkonvolutten du fikk tilsendt for et år siden. Dersom du har benyttet papirutgaven av skjema legger du også dette i svarkonvolutten. Når målingen er avsluttet er det viktig at du postlegger konvolutten så snart som mulig! Sporfilmene blir da sendt til Landauer Nordic i Uppsala, Sverige, for analyse.

Hvor får jeg tak i svarkonvolutt, spørreskjema, oppdragsnummer og passord?

Ta kontakt på radon@nrpa.no eller ring 67 16 25 00, så hjelper vi deg med det.
Spørreskjemaet kan du også skrive ut her.

Mer informasjon om undersøkelsen.