Svak stråling fra smarte strømmålere

Tilbake

Publisert 29.08.2017, oppdatert 29.08.2017 12:28

Stikkord: Mobil og trådløst

Strålingen fra de nye smarte strømmålerne som nå installeres i norske hus er så svak at det ikke er helsefarlig å få en slik hjemme.

Max sendeeffekt for målerne er 0,5 watt. En mobiltelefon kan sende med opptil 2 watt.  Den lave sendeeffekten gjør at strålingen ligger langt under de anbefalte grenseverdiene.(Foto: Statens strålevern)

Max sendeeffekt for målerne er 0,5 watt. En mobiltelefon kan sende med opptil 2 watt. Den lave sendeeffekten gjør at strålingen ligger langt under de anbefalte grenseverdiene.(Foto: Statens strålevern)

  • Det spiller ingen rolle hvor mange ganger i døgnet strømmåleren din sender data til nettselskapet - strålingen er fortsatt svak.
  • Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir lav stråling.
  • Max sendeeffekt for målerne er 0,5 watt. En mobiltelefon kan sende med opptil 2 watt.  Den lave sendeeffekten gjør at strålingen ligger langt under de anbefalte grenseverdiene.
  • Myndighetene vil gjennomføre kontrollmålinger av strålingen fra målerne etter hvert som de installeres i norske hjem i perioden 2017-2018.

Les mer om de smarte strømmålerne i vår nye StrålevernInfo 09:2017: Smarte strømmålere: http://www.nrpa.no/publikasjon/straaleverninfo-09-2017-smarte-stroemmaalere.pdf