Drøftet atomarven

Tilbake

Publisert 22.11.2017, oppdatert 23.11.2017 09:05

Hva gjør man med arven fra tidligere atomaktivitet rundt om i verden? Dette spørsmålet står på dagsorden når en rekke myndigheter og internasjonale organisasjoner fra 20 land er samlet på Lillehammer denne uken.

Representanter fra 20 land er samlet på Lillehammer denne uken for å diskutere hva som gjøres med atomarven. (Foto: Statens strålevern)

Representanter fra 20 land er samlet på Lillehammer denne uken for å diskutere hva som gjøres med atomarven. (Foto: Statens strålevern)

 

Deltakerne er samlet for å diskutere og dele erfaringer knyttet til den praktiske reguleringen av ulike lands tidligere atomaktivitet, også kalt atomarven. Blant temaene som diskuteres er internasjonalt samarbeid, bedre informasjonsutveksling, tekniske aspekter ved atomoppryddingen og sosiale og etiske sider knyttet til regulering. 

Den internasjonale workshopen, Regulatory supervision of legacy sites, arrangeres av Statens strålevern sammen med Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), den internasjonale strålevernkommisjonen (ICRP), atomenergibyrået til organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD NEA) og International union of radioecology (IUR)

Den første internasjonale workshopen med samme tema ble arrangert av Strålevernet i 2015.

Les rapporten Regulatory supervision of Legacy sites: from recognition to resolution her.