Nå kommer UV-varsel i Yr-appen

Tilbake

Publisert 29.05.2020, oppdatert 29.05.2020 11:24

Stikkord: Sol og UV, Solbeskyttelse

 
Det er viktig at alle har et bevisst forhold til hvor sterk sola er der man oppholder seg. Yr har nå lansert UV-varsel i sin app som viser forventet UV-stråling på stedet du er. 
Prognoser for UV-stråling oppgis som UV-indeks, og er et mål på hvor sterk UV-stråling fra sola vi kan forvente. Jo høyere tall på indeksen, jo sterkere er UV-strålingen og jo viktigere er det å beskytte seg mot sola. Er indeksen 3 eller høyere og du skal være en del ute, bør du bruke solbeskyttelse.
 
 
Mange har installert Yr på mobilen sin og sjekker den jevnlig. Med UV-varselet blir det enklere for alle å vite når det er behov for solbeskyttelse.

UV-varsel på Yr er utviklet gjennom et samarbeid mellom NRK, Meteorologisk institutt og Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, DSA. UV-varsel og informasjon vil bli å finne på yr-appen under menyvalg «Rundt deg».Å få på plass UV-varsel i Yr-appen er viktig for å nå målene i den nasjonale UV- og hudkreftstrategien. DSA leder arbeidet med å følge opp tiltak i den nasjonal UV- og hudkreftstrategien, med mål om å redusere forekomst og dødelighet av hudkreft. Ett av tiltakene i strategien under målområdet «Økt kunnskap og bevissthet om forebygging av hudkreft i befolkningen», er å legge til rette for utvikling og bruk av apper og annen teknologi for mer persontilpasset hudkreftforebygging. 

 
Her kan du også sjekke UV: